Pravila 2016/17

 PRIJAVLJANJE IGRALCEV NA TEKMO 

– na tekmo se lahko prijavi 1 igralca, ki je bil nazadnje član HZS v sezoni 2011/2012.

– na tekmo se lahko prijavi 1 igralca, ki je bil nazadnje član HZS v sezoni 2012/2013.

– igralca, ki je v tekoči sezoni član HZS nima pravice prijave na tekmo.

– minimalna starost za prijavo oz igranje je 18 let. 

– razen zgoraj omenjenih 2 izjem, morajo ostali prijavljeni igralci biti časovno oddaljeni od zadnjega nastopa pod okriljem HZS vsaj 10 sezon ali več, oziroma niso bili nikoli prijavljeni pod okriljem HZS.

– za igralce, ki so stari 40 ali več let-  ki so bili prijavljeni v register HZS ni pomembno (katera sezona zadnjega nastopa) kdaj so bili prijavljeni v register HZS.

– maksimalno število prijavljenih igralcev na tekmo je 16 igralcev ter 2 vratarja in minimalno  je 8 igralcev in 1 vratar na tekmo (seznam mora biti oddan zapisnikarju pred tekmo).

– igralci morajo oddati podpisano izjavo o igranju na lastno odgovornost g. Janezu Sterniši (jih shrani), brez te izjave igralec ne sme odigrati srečanja pod nobenim pogojem. Dodatno izjavo podpiše tudi predstavnik moštva,kjer z podpisom potrdi, da je vse igralce obvestil o omenjeni izjavi (na lastno odgovornost).

– če se kasneje ugotovi, da je pri prijavi moštva bila storjena kršitev, se tekma registrira z rezultatom 5:0 v korist nasprotnega moštva.

– možnost posoje vratarja med rednim delom je mogoča vseskozi , razen na tekmah za končna mesta (5. ; 3. ; 1.). Na tekmah za končna mesta lahko igralec oz vratar odigra le za moštvo, v katero je prijavljen do 31.12.2016.

– do najkasneje 31.12.2016 je potrebno oddati (predstavniki moštev) spisek igralcev za posamezno moštvo, kjer je maksimalno število 21 igralcev ter 2 vratarja. Po 31.12.2016 ni več možnosti dodatnih prijav. Vsi prijavljeni igralci morajo podpisati izjavo o igranju na lastno odgovornost,

 

 TEKMA SE ODVIJA(redni del) 

  1. tretjina 12min.
  2. tretjina 12 min.
  3. tretjina 15min.

Čas se ustavlja ves čas, razen zadnjih 5 min zadnje tretjine se čas ne ustavlja pod pogojem, da je rezultat razlike 3 gole ali več.

 PREKRŠKI 

Igralec, ki naredi prekršek je kaznovan z 1 minuto.

 TOČKOVANJE 

  • ZMAGA po rednem delu: 3 točke
  • ZMAGA po kazenskih strelih: 2 točki
  • PORAZ po kazenskih strelih: 1 točka
  • PORAZ: 0 točk

Če je rezultat po rednem delu izenačen, strelja vsaka ekipa po 2 kazenska strela oz. vsak naslednji zadeti velja za zmago (zmagovalni ekipi se na končnem rezultatu prišteje 1 gol).

 RAZVRSTITEV PO REDNEM DELU 

Razvrščanje po lestvici: po točkah, v primeru izenačenosti, se upošteva razlika v zadetkih(R+-) oz. če pride tudi po tem elementu do izenačenosti, se upošteva večje število doseženih zadetkov (G+) nato sledi kdo je prejel manj zadetkov (G-).

 FINALE & TEKMA ZA 3. MESTO 

  • 3 x 15 min(vseskozi se čas ustavlja).
  • Tekma za končno 3.mesto: če je rezultat po rednem delu izenačen, se odigra 10 minutni podaljšek (zlati gol). V primeru še vedno neodločenega rezultata se streljata 2 penala oz. ob ponovnem izenačenju, vsak naslednji zadeti velja za končno zmago.
  • Finale se odigra do zlatega gola(ni časovne omejitve podaljška).

 OSTALO 

  • Igranje na lastno odgovornost.
  • No touch hokej (bendi udarec ni dovoljen)
  • Ekipa, ki je ni na tekmo,izgubi z rezultatom 5:0.
  • Igralec, ki povzroči oz povzroča incident (prijava g. Janezu Sterniši z strani predstavnikov moštev) , se po dogovoru z predstavnikov moštev izda prepoved o nastopanju (izda ga g. Janez Sterniša).
  • 3 x izključitev za posameznega igralca na eni tekmi je avtomatska prepoved (diskvalifikacija) nadaljnjega igranja na igrani tekmi.