Pravila 2018/19

PRAVILA 2018/19

Prijavljanje igralcev v ligo:

-Vsaka ekipa lahko prijavi maksimalno 30 igralcev.

-Vsaka ekipa lahko prijavi maksimalno 4 vratarje.

-Igralci, ki so v tekoči sezoni prijavljeni v register HZS zveze, nimajo pravice prijave v ligo.

-Igralci, kateri so bili v registru HZS zvezi v sezonah od 2009/2010 do vključno 2013/2014 je mogoča prijava v ligo(število dotičnih igralcev za prijavo v ligo ni pomembno, na tekmo pa sta lahko prijavljena le 2). Igralci, ki so bili prijavljeni v register HZS zveze po sezoni 2013/14 nimajo pravice prijave v ligo. 

-Igralci, kateri so bili prijavljeni v register HZS zveze pred letom do vključno 2008/2009 se ne upošteva nobena omejitev, oz. so “tretirani” kot amaterji.

– za igralce, ki so stari 40 ali več let, ki so bili prijavljeni v register HZS  ni pomembno (katera sezona zadnjega nastopa) kdaj so bili prijavljeni v register HZS zveze.

-Vratarji, kateri so bili kadarkoli prijavljeni v register HZS zveze, je mogoča prijava le vratarjem,ki so bili nazadnje prijavljeni v register do vključno sezone 2015/16.

-Starostna omejitev je 18 ali več let.

-Ženskim predstavnicam ni mogoča prijava v ligo.

Prijava igralcev na tekmo:

-Na tekmo je mogoče prijaviti največ 15 igralcev (izmed 30 prijavljenih pred sezono).

-Na tekmo je mogoče prijaviti največ 2 vratarja.

– na tekmo se lahko prijavi 2 igralca, ki sta bila nazadnje člana HZS zveze v sezoni od 2009/10 do 2013/2014(igralci označeni z **).

– razen zgoraj omenjenih 2 izjem, morajo ostali prijavljeni igralci biti časovno oddaljeni od zadnjega nastopa pod okriljem HZS vsaj 10 sezon(2008/2009) ali več, oziroma niso bili nikoli prijavljeni pod okriljem HZS. Za igralce, ki so stari 40 ali več let, ki so bili prijavljeni v register HZS zveze ni pomembno (katera sezona zadnjega nastopa) kdaj so bili prijavljeni v register HZS zveze.

– če se kasneje ugotovi, da je pri prijavi moštva bila storjena kršitev, se tekma registrira z rezultatom 5:0 v korist nasprotnega moštva.

– možnost posoje vratarja med rednim delom je mogoča vseskozi , razen na tekmah polfinala ter za končna mesta (5. ; 3. ; 1.)-na sledečih tekmah lahko vratar odigra le za moštvo, v katero je prijavljen pred začetkom sezone. Če bo odigrana končnica bo določeno do začetka prvenstva

-Minimalno število prijavljenih igralcev na tekmo je 8 in 1 vratar.

 

Čas:

tretjina 15min.

tretjina 15 min.

tretjina 15min.

Čas se ustavlja ves čas, razen zadnjih 5 min zadnje tretjine se čas ne ustavlja pod pogojem, da je rezultat razlike 4 gole ali več.

 Prekrški:

-Igralec, ki naredi prekršek je kaznovan z 2 minutama.

-Igralec, ki povzroči oz povzroča incident (prijava g. Janezu Sterniši z strani predstavnikov moštev) , se po dogovoru z predstavnikov moštev izda prepoved o nastopanju (izda ga g. Janez Sterniša).

-3 x izključitev za posameznega igralca na eni tekmi je avtomatska prepoved (diskvalifikacija) nadaljnjega igranja na igrani tekmi.

-“bendi” udarec ni dovoljen oz. je kaznovan z 2 minutama.

-“No touch” hokej (brez naletov,namerne grobosti,…). Če sodnik presodi,da igralec igra  namerno na telo, mu lahko izda 2 minutno kazen.

-“icing” se piska, vendar je kljub ustavljeni igri menjava dovoljena.

– Vsi igralci morajo imeti na čeladi mrežico ali “vezir”.

VELIKE KAZNI

(disciplinske kazni-5min),če je bila igralcu dosojena velika kazen, mora (tudi če je vratar) zapustiti drsališče za preostali čas trajanja tekme (disciplinska kazen igre), zamenjava pa je dovoljena po petih minutah.

“Dki”-Disciplinska kazen igre ne pomeni avtomatičnega suspenza, razen za to igro. Odgovorno telo zveze pa ima pravico podaljšati obdobje suspenza. Na prvenstvenih tekmah in turnirjih je vsak igralec, ki je dvakrat kaznovan z disciplinsko kaznijo igre, avtomatično suspendiran iz naslednje tekme svojega moštva na tem prvenstvu. Kaznovani igralec mora takoj oditi v slačilnico, na ledu pa ga lahko po petih minutah zamenja njegov soigralec.

“Ki”-Igralec, ki je kaznovan s kaznijo igre, je suspendiran, kar pomeni, da ne sme nastopati najmanj na naslednji tekmi, vse dokler sporne zadeve ne obravnava odgovorna zveza.

Točkovanje:

-ZMAGA po rednem delu: 3 točke

-ZMAGA po kazenskih strelih: 2 točki

-PORAZ po kazenskih strelih: 1 točka

-PORAZ: 0 točk

-RAZVRŠČANJE(LESTVICA) PO REDNEM DELU: po točkah, v primeru izenačenosti, se upošteva razlika v zadetkih(R+-) oz. če pride tudi po tem elementu do izenačenosti, se upošteva večje število doseženih zadetkov (G+) nato sledi kdo je prejel manj zadetkov (G-). PO VSEH ODIGRANIH srečanjih rednega dela, se v primeru izenačenosti ekip po: točkah oz. skupni razliki v zadetkih oz. tudi skupno danih zadetkov  nato šteje razlika medsebojnih odigranih tekem.

*Če je rezultat po rednem delu izenačen, strelja vsaka ekipa po 2 kazenska strela oz. vsak naslednji zadeti velja za zmago (zmagovalni ekipi se na končnem rezultatu prišteje 1 gol).

*Igralcu, ki zadane odločilni kazenski strel oz vratarju prejeti zadetek, se ne upošteva za statistiko(v podaljšku). Veljajo zadetki oz. obrambe po rednem delu igre.

Polfinale ter finale & tekma za 3.; 5.; mesto(v sezoni 18/19 bo prvak znan oz. bodo ekipe razvrščene po odigranem 2krožnem rednem delu-brez končnice):

-3 x 15 min (polfinale ter finale in tekma za 3.;5. mesto).

-Polfinale se odigra  (v primeru izenačenega rezultata po rednem delu) 5 minutni podaljšek (zlati gol-če igralec zadane v podaljšku je tekme v tistem trenutku konec). V primeru še vedno neodločenega rezultata se streljata 2 penala oz. ob ponovnem izenačenju, vsak naslednji zadeti velja za končno zmago.

-Finale se odigra (v primeru izenačenega rezultata po rednem delu) do zlatega gola(ni časovne omejitve podaljška).

-Tekma za končno 3.mesto: če je rezultat po rednem delu izenačen, se odigra 10 minutni podaljšek (zlati gol-če igralec zadane v podaljšku je tekme v tistem trenutku konec). V primeru še vedno neodločenega rezultata se streljata 2 penala oz. ob ponovnem izenačenju, vsak naslednji zadeti velja za končno zmago.

-Tekma za 5. mesto se odigra z enakimi pravili kot tekme po rednem delu sezone.

 Ostalo:

Igranje na lastno odgovornost (podpisane izjave-“na lastno odgovornost” vseh sodelujočih morajo biti oddane g.Janezu Sterniši pred začetkom sodelovanja v ligi, brez podpisanih izjav ni mogoče nastopati).

-Ekipa, ki je ni na tekmo(brez obvestila),izgubi z rezultatom 5:0.

-Če po predhodnem dogovoru z vodjo nasprotne ekipe in g. Janezom Sternišo(najmanj 72 ur pred terminom tekme) se dogovori o drugem terminu je mogoče tekmo prestaviti na drug termin, če le to dopušča razpored.V nasprotnem primeru,če ni prostega termina(kljub predhodnem obvestilu) se tekmo registrira z 5:0 v korist ekipe,ki ni odpovedala nastopa.

-Seznam 30 igralcev in 4 vratarjev mora biti oddan g. Janezu Sterniši najkasneje do 1.9.2018. Brez seznama ni mogoče nastopati.

-Vsaka ekipa ima možnost prijavitve 2 dodatnih igralcev(če ekipa ni zapolnila vseh prostih mest-30 pred začetkom sezone) po 1.9.2018(po oddanem uradnem spisku igralcev).Možnost dodatnih 2 prijav je do konca 1. kroga.

-Vsak igralec, ki je bil vpisan oz. registriran pred začetkom sezone za katerokoli ekipo ima možnost enega prestopa v katerikoli drugo ekipo, pod pogojem, da se strinjata oba predstavnika ekip ter najkasneje do konca prvega kroga.