Pravila 2017/18

Prijavljanje igralcev v ligo:

-Vsaka ekipa lahko prijavi maksimalno 30 igralcev.

-Vsaka ekipa lahko prijavi maksimalno 4 vratarje.

-Igralci, ki so v tekoči sezoni prijavljeni v register HZS, nimajo pravice prijave v ligo.

-Igralci, kateri so bili v registru HZS v sezonah od 2008/2009 do vključno 2012/2013 je mogoča prijava v ligo(število dotičnih igralcev za prijavo v ligo ni pomembno, na tekmo pa sta lahko prijavljena le 2). Igralci, ki so bili prijavljeni v register HZS po sezoni 2012/13 nimajo pravice prijave v ligo. 

-Igralci, kateri so bili prijavljeni v register HZS pred letom do vključno2007/2008 se ne upošteva nobena omejitev, oz. so “tretirani” kot amaterji.

– za igralce, ki so stari 40 ali več let, ki so bili prijavljeni v register HZS ni pomembno (katera sezona zadnjega nastopa) kdaj so bili prijavljeni v register HZS.

-Vratarji, kateri so bili kadarkoli prijavljeni v register HZS, je mogoča prijava le vratarjem,ki so bili nazadnje prijavljeni v register do vključno sezone 2015/16.

-Starostna omejitev je 18 ali več let.

-Ženskim predstavnicam ni mogoča prijava v ligo.

Prijava igralcev na tekmo:

-Na tekmo je mogoče prijaviti največ 15 igralcev (izmed 30 prijavljenih pred sezono).

-Na tekmo je mogoče prijaviti največ 2 vratarja.

– na tekmo se lahko prijavi 2 igralca, ki sta bila nazadnje člana HZS v sezoni od 2008/09 do 2012/2013(igralci označeni z **).

– razen zgoraj omenjenih 2 izjem, morajo ostali prijavljeni igralci biti časovno oddaljeni od zadnjega nastopa pod okriljem HZS vsaj 10 sezon(2007/2008) ali več, oziroma niso bili nikoli prijavljeni pod okriljem HZS. Za igralce, ki so stari 40 ali več let, ki so bili prijavljeni v register HZS ni pomembno (katera sezona zadnjega nastopa) kdaj so bili prijavljeni v register HZS.

– če se kasneje ugotovi, da je pri prijavi moštva bila storjena kršitev, se tekma registrira z rezultatom 5:0 v korist nasprotnega moštva.

– možnost posoje vratarja med rednim delom je mogoča vseskozi , razen na tekmah polfinala ter za končna mesta (5. ; 3. ; 1.)-na sledečih tekmah lahko vratar odigra le za moštvo, v katero je prijavljen pred začetkom sezone.

-Minimalno število prijavljenih igralcev na tekmo je 8 in 1 vratar.

 

Čas:

tretjina 15min.

tretjina 15 min.

tretjina 15min.

Čas se ustavlja ves čas, razen zadnjih 5 min zadnje tretjine se čas ne ustavlja pod pogojem, da je rezultat razlike 4 gole ali več.

 Prekrški:

-Igralec, ki naredi prekršek je kaznovan z 2 minutama.

-Igralec, ki povzroči oz povzroča incident (prijava g. Janezu Sterniši z strani predstavnikov moštev) , se po dogovoru z predstavnikov moštev izda prepoved o nastopanju (izda ga g. Janez Sterniša).

-3 x izključitev za posameznega igralca na eni tekmi je avtomatska prepoved (diskvalifikacija) nadaljnjega igranja na igrani tekmi.

-“bendi” udarec ni dovoljen oz. je kaznovan z 2 minutama.

-“No touch” hokej (brez naletov,namerne grobosti,…). Če sodnik presodi,da igralec igra  namerno na telo, mu lahko izda 2 minutno kazen.

-“icing” se piska, vendar je kljub ustavljeni igri menjava dovoljena.

Točkovanje:

-ZMAGA po rednem delu: 3 točke

-ZMAGA po kazenskih strelih: 2 točki

-PORAZ po kazenskih strelih: 1 točka

-PORAZ: 0 točk

-RAZVRŠČANJE(LESTVICA) PO REDNEM DELU: po točkah, v primeru izenačenosti, se upošteva razlika v zadetkih(R+-) oz. če pride tudi po tem elementu do izenačenosti, se upošteva večje število doseženih zadetkov (G+) nato sledi kdo je prejel manj zadetkov (G-).

*Če je rezultat po rednem delu izenačen, strelja vsaka ekipa po 2 kazenska strela oz. vsak naslednji zadeti velja za zmago (zmagovalni ekipi se na končnem rezultatu prišteje 1 gol).

*Igralcu, ki zadane odločilni kazenski strel oz vratarju prejeti zadetek, se ne upošteva za statistiko. Veljajo zadetki oz. obrambe po rednem delu igre.

Polfinale ter finale & tekma za 3.; 5.; mesto:

-3 x 15 min (polfinale ter finale in tekma za 3.;5. mesto).

-Polfinale se odigra  (v primeru izenačenega rezultata po rednem delu) 5 minutni podaljšek (zlati gol-če igralec zadane v podaljšku je tekme v tistem trenutku konec). V primeru še vedno neodločenega rezultata se streljata 2 penala oz. ob ponovnem izenačenju, vsak naslednji zadeti velja za končno zmago.

-Finale se odigra (v primeru izenačenega rezultata po rednem delu) do zlatega gola(ni časovne omejitve podaljška).

-Tekma za končno 3.mesto: če je rezultat po rednem delu izenačen, se odigra 10 minutni podaljšek (zlati gol-če igralec zadane v podaljšku je tekme v tistem trenutku konec). V primeru še vedno neodločenega rezultata se streljata 2 penala oz. ob ponovnem izenačenju, vsak naslednji zadeti velja za končno zmago.

-Tekma za 5. mesto se odigra z enakimi pravili kot tekme po rednem delu sezone.

 Ostalo:

Igranje na lastno odgovornost (podpisane izjave-“na lastno odgovornost” vseh sodelujočih morajo biti oddane g.Janezu Sterniši pred začetkom sodelovanja v ligi, brez podpisanih izjav ni mogoče nastopati).

-Ekipa, ki je ni na tekmo(brez obvestila),izgubi z rezultatom 5:0.

-Če po predhodnem dogovoru z vodjo nasprotne ekipe in g. Janezom Sternišo(najmanj 72 ur pred terminom tekme) se dogovori o drugem terminu je mogoče tekmo prestaviti na drug termin, če le to dopušča razpored.V nasprotnem primeru,če ni prostega termina(kljub predhodnem obvestilu) se tekmo registrira z 5:0 v korist ekipe,ki ni odpovedala nastopa.

-Seznam 30 igralcev in 4 vratarjev mora biti oddan g. Janezu Sterniši najkasneje do 10.9.2017. Brez seznama ni mogoče nastopati.

-Vsaka ekipa ima možnost prijavitve 2 dodatnih igralcev(če ekipa ni zapolnila vseh prostih mest-30 pred začetkom sezone) po 15.9.2017(po oddanem uradnem spisku igralcev).Možnost dodatne prijave je do konca 1. kroga(z vključno 24.11.2017).

-Vsak igralec, ki je bil vpisan oz. registriran pred začetkom sezone za katerokoli ekipo ima možnost enega prestopa v katerikoli drugo ekipo, pod pogojem, da se strinjata oba predstavnika ekip ter najkasneje do 24.11.2017.